Ugrás a tartalomhoz
Abádszalók Város címere

ABÁDSZALÓK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A TRV Zrt. hivatalos lakossági tájékoztatója az abádszalóki ivóvíz állapotáról

Tisztelt Abádszalóki Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy május végén a vízműtelepen átmeneti műszaki meghibásodás történt.

Ezen időszak alatt a vízminőségre vonatkozó panaszok érkeztek, melyek kivizsgálása megtörtént. Kollégáink az Önkormányzattól kapott felhasználási helyeket felkeresték, ahol helyi műszeres méréseket is végeztek. A település több pontján vízmintavételezést is végeztünk és a levett mintákat akkreditált laboratóriumban bevizsgáljuk.

Kiemelt figyelmet fordítunk a vízműtelepről szolgáltatott ivóvíz minőségének ellenőrzésére, melyek gyakoriságát növeltük. Az első időszakban a mért kötött aktív klór értékek minden esetben 0,2-0,6 mg/l között alakultak és nem haladták meg a jogszabály által előírt 3,0 mg/l határértéket. Jelenleg a mért kötött aktív klór értékek 0,04-0,07 mg/l között vannak, azaz jóval az engedélyezett határérték alatti mennyiségben mutathatók ki.

Az esetlegesen előforduló klóros szag önmagában azonban nem jár egészségügyi kockázattal, az ivóvíz néhány perces „kiszellőztetésével” eltávozik.

Mindezek mellett a Társaságunkhoz érkezett jelzések óta a település ivóvízrendszerén folyamatosan végezzük a hálózat mosatását, átöblítését.

A panaszokat sok esetben az okozhatja, hogy a szolgáltatott ivóvíz íze és illata a megszokottól eltér, azonban ez csak kifogásoltságot jelent, a víz biztonsággal fogyasztható, az előírásoknak mindenben megfelel.

A szolgáltatott ivóvíz minőségével kapcsolatos észrevételeiket a 06-80-205-157-es számon jelenthetik be.

Köszönjük megértésüket!

Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program logó

,Kezdettől fogva-Kezedet fogva"

EFOP 1.4.2-16-2016-00029
Kép hátrányos helyzetű gyerekekkel

Intézze ügyeit elektronikusan!

Intézze ügyeit elektronikusan

KÖZADATKERESŐ

GÁTKÖZLEKEDÉSI ENGEDÉLYEK

Gátközlekedési engedélyek logó

Széchenyi 2020, Befektetés a jövőbe logó