Ugrás a tartalomhoz
Abádszalók Város címere

ABÁDSZALÓK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Tájékoztatás fogyasztói bekötéseken történő vízkorlátozásról vagy szüneteltetésről

A TRV Zrt. adatai szerint a lakosok egy részének vízdíj fizetési hajlandósága az elmúlt időszakban sokat romlott.
Néhány fogyasztó jelentős összegű tartozást halmozott fel a céggel szemben, annak ellenére, hogy a tartósan nem fizető ügyfelek részére már több felszólító levelet is küldtek.

Azoknak, akik fizetési felszólításaik ellenére hátralékaikat egyáltalán nem, vagy csak részben rendezték, nemrégiben újabb levelet küldtek, Ebben már a vízkorlátozás vagy szüneteltetés várható időpontjáról értesítették őket.

Az érintett fogyasztók ingatlanjain a közüzemi vízellátás mennyiségi csökkentését, illetve a vízszolgáltatás felfüggesztését 2024.07.23 - 2024.08.19 között tervezi elvégezni.

Ha az ivóvíz-szolgáltatás felfüggesztése vagy korlátozása a megadott időszakban a felhasználó közreműködésének hiányában meghiúsul, akkor a víziközmű-szolgáltató további 30 napig újabb előzetes értesítés nélkül is jogosult az ivóvíz-szolgáltatás felfüggesztésének vagy korlátozásának elvégzésére.

Mindezt természetesen szeretnék elkerülni, hiszen céljuk nem a lakosok életkörülményeinek ellehetetlenítése, hanem a kintlévőségük csökkentése, likviditásuk javítása. Éppen emiatt a tervezett intézkedés előtt még egy lehetőséget biztosítanak felhasználóiknak hátralékaik akár részletekben történő rendezésére is.

A TRV Zrt. felelős víziközmű szolgáltatóként - az egészséges ivóvíz folyamatos biztosításán túl - kulcsfontosságú feladatának tekinti a fogyasztók maximális kiszolgálását és a velük való együttműködést.

Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program logó

,Kezdettől fogva-Kezedet fogva"

EFOP 1.4.2-16-2016-00029
Kép hátrányos helyzetű gyerekekkel

Intézze ügyeit elektronikusan!

Intézze ügyeit elektronikusan

KÖZADATKERESŐ

GÁTKÖZLEKEDÉSI ENGEDÉLYEK

Gátközlekedési engedélyek logó

Széchenyi 2020, Befektetés a jövőbe logó