Ugrás a tartalomhoz
Abádszalók Város címere

ABÁDSZALÓK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

TFC-1-1-1-2017-2018-00440 Meglévő Kemping Panzió épületének bővítése és fejlesztése


Pályázó neve: ABÁDSZALÓK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe: Meglévő Kemping Panzió épületének bővítése és fejlesztése
Szerződés száma: TFC-1-1-1-2017-2018-00440
Támogatás összege (Ft): 35 295 036
Összköltség (Ft): 50 421 480
A projekt megvalósításának kezdete: 2019.06.12.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.04.30.
Záró elszámolás benyújtásának határideje: 2021.05.30.


Abádszalók Város Önkormányzata a „Kisfaludy szálláshely fejlesztési pályázat-Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztés a térségben” című TFC-1.1.1-2017-C kódszámú pályázat keretén belül, vendéglő, panzió fejlesztése céljából benyújtott és nyertes pályázatának szakmai tartalma:

A pályázati felhívás célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó szálláshelyek, vagy a turisztikai vonzerők közelében található kereskedelmi szálláshelyek általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, indokolt esetben kapacitásának bővítése, kapacitáskihasználtságának javítása, a szálláshely működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése.

A beruházási helyszín épületben panzió, és a kemping termálfürdőjéhez szükséges kiszolgálóhelyiségek működnek.

Az épület földszintjén a váltókabin és a szekrényes öltöző helyiségek méreteinek csökkentésével került kialakításra egy közlekedő, melyből az akadálymentes szoba, akadálymentes zuhanyzó és az akadálymentes öltöző került létrehozásra.

Az épület tetőterében a személyzeti öltöző+teakonyha valamint raktár helyiség helyén került megvalósításra egy vendégszoba a hozzá kapcsolódó zuhanyzó helyiséggel.

Az Önkormányzat az érintett építési telken egy olyan, egy egységes földszint és emelet beépítésű panzió épületet épített meg, mely a belső funkcionális kiosztás szempontjából több család nyaralási feltételeinek is megfelel.

Az önkormányzat részéről elengedhetetlen igény volt az, hogy a földszinten egy akadálymentes vendégszoba, valamint a fürdő vendégei részére is elérhető zuhanyzó és öltöző helyiségek valamint a tetőtérben még egy vendégszoba kialakítása a hozzá kapcsolódó vizesblokkal. Az épület akadálymenetesen került megépítésre. Az épületbe való bejutás a főbejárathoz épített rámpán keresztül valósult meg.

Az épület küldő homlokzatára 16,0 cm vastag homlokzati hőszigetelő rendszer került beépítésre. Az épület teljes bádogos szerkezetei kicserélésre kerültek. Az épületben lévő vendégszobák újra festése, teljes bútorzatának cseréje, klimatizálása is megtörtént.

A projekt keretében megújuló energia felhasználása is megvalósításra került, így napkollektorok kerültek beépítésre. A napkollektor technológia a napsugarakban lévő energia hasznosításán alapul. A napkollektor környezetbarát módon állítja elő a hőenergiát, melyet fűtésre és melegvíz-készítésre használhatunk. A napkollektor nagyszerű hatásfokú, környezetkímélő és gazdaságos megoldás a fűtésre.

Megvalósítási helyszín: Abádszalók belterület 3014/6 hrsz.

Fotók elérhetők erre a linkre kattintva.

Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program logó

,Kezdettől fogva-Kezedet fogva"

EFOP 1.4.2-16-2016-00029
Kép hátrányos helyzetű gyerekekkel

Intézze ügyeit elektronikusan!

Intézze ügyeit elektronikusan

KÖZADATKERESŐ

GÁTKÖZLEKEDÉSI ENGEDÉLYEK

Gátközlekedési engedélyek logó

Széchenyi 2020, Befektetés a jövőbe logó